La importància de les bones pràctiques en el Trastorn de l’Espectre Autista

de la infància a la vida adulta

Aquest contingut també es troba disponible en Español

jornades-tea-hipersintiendo

II Jornades dels TEA a Mataró

11 de febrer de 2017

II Jornades dels TEA a Mataró

Les pràctiques i models d’intervenció dirigides a persones amb el Trastorn de l’Espectre Autista, han anat canviant durant els últims anys, des de la infància fins la vida adulta.

En el transcurs hi ha hagut importants canvis de la perspectiva d’intervenció i qualitat de vida, la qual s’ha donat molta importància a la inclusió en tots els contexts.

Durant molt de temps, les persones amb TEA no se les ha tingut en compte a l’hora de prendre decisions de la seva pròpia vida. Actualment, el concepte de la qualitat de vida està donant més valor al respecte cap a la seva autodeterminació, dret fonamental per a qualsevol persona.

II Jornades dels TEA a Mataró – 11 de Febrer del 2017

“La importància de les bones pràctiques en el Trastorn de l’Espectre Autista”

De la infància a la vida adulta

Objectius

L’objectiu principal és dotar als presents d’eines i coneixements per afavorir el desenvolupament dels competències personals de les persones amb TEA i entendre la necessitat d’adaptació de l’entorn per contribuir positivament a la seva qualitat de vida.

Intentar transcendir els símptomes i veure més enllà del que estem acostumats a observar. Saber tenir en compte el que és realment important, tenint molt present la persona qui tenim davant, i seguidament, el trastorn que pateix.

Adquirir estratègies d’inclusió en entorns naturals, ja sigui a casa o a l’escola; referent a infants o adults.

Dirigit a

A tota la comunitat terapèutica i educativa implicada en la inclusió de persones amb el Trastorn de l’espectre Autista, així com a familiars implicats en la seva inclusió social i persones interessades a aprofundir en els seus coneixements.

Cost del curs
Certificat

S’enviarà un certificat en acabar les jornades. S’enviarà per correu electrònic.

Ponents
amaia-hervas

Dra. Amaia Hervás: psiquiatra infanto-juvenil de l’Institut Universitari Dexeus de Barcelona i Cap de la Unitat de Salut Mental Infanto-Juvenil de l’Hospital Universitari Mútua de Terrassa.

Es va especialitzar en psiquiatria d’adults en el Saint George´s Hospital (Londres) i posteriorment en psiquiatria Infanto-Juvenil en el Institute of Psychiatry-Maudsley Hospital (Londres). Participa en estudis d’investigació nacionals i internacionals d’epidemiologia i de genètica en TDAH i TEA i té varies publicacions internacionals rellevants en aquestes àrees.

Està acreditada per ser formadora oficial de l’ADI-R pel professor Anthony Bailey i el professor Michael Rutter del Institute of Psychiatry Maudsley Hospital de Londres.

maria

Dra. María Merino: llicenciada en Psicologia, actualment és Coordinadora del servei d’Autisme d’Alt Funcionament en l’Associació Autismo Burgos. Anteriorment ha treballat com a coordinadora de projectes a la Federació Autismo Castilla y León. Ha participat en varis projectes com “Al otro lado del mar”, WIKITEA, Programa Tecnoartea, AUT HEW, entre d’altres. Autora del llibre “Todo sobre el Asperger”, guia de comprensió per a professionals, familiars i afectats. Col·labora com a professora del “Título de Experto Universitario Trastorno del Espectro del Autismo y Tecnologías de la Información y la Comunicación”.

marijo

Mª José González: llicenciada en Psicologia, amb l’especialitat en Psicologia Clínica. Llicenciada en Pedagogia, amb l’especialitat en Pedagogia Diferencial. Actualment desenvolupa la seva activitat professional a GAUTENA des del any 1990, ocupant diferents llocs en el Servei Educatiu. És responsable del Servei Educatiu des del any 2000.

Amb la col·laboració de

Mario Montero

Mario Montero: mestre d’educació primària, pedagog i educador social. Màster en Autisme a la Birmingham University (Regne Unit) i està doctorand de la Universitat de Girona en Autisme. També té formació oficial avançada en PECS, TEACCH, Històries Socials, Intensive Interaction, SCERTS i DENVER. Ha estat formador i supervisor internacional per Pyramid Educational Consultants i ha dirigit un centre per a infants amb autisme al Council de Westminster (Londres). Actualment, és director i fundador del centre ADN Girona, i és professor associat de la Universitat de Girona.

Programa
 • Dissabte 11 de febrer

  • 8.30 a 9.00 Entrega de Materials
  • 9.00 a 9.30 Inauguració a càrrec de Neus Payerol (directora de la fundació Junts ), Amaia Hervás (cap del servei de psiquiatria infantil i juvenil. Hospital Universitari de la Mútua de Terrassa)
  • 9.30 a 11.00 Ponència: Contextos naturals
   A càrrec de la Dra. María Merino
  • 11.00 a 11.30 Pausa café – Networking (contacte amb altres professionals i observació de materials i recursos especialitzats)
  • 11.30 a 13.30 Ponència: la inclusió: dins o fora de l’aula?
   A càrrec de Marijo González (Gautena)
  • 13.30 a 15.00 Pausa per dinar– Networking (contacte amb altres professionals i observació de materials i recursos especialitzats)
  • 15.00 a 16.30 Ponència: transició a la vida adulta
   A càrrec de Marijo González (Gautena)
  • 16.45 a 18.45 Ponència: aspectes a tenir en compte a l’edat adulta.
   A càrrec de la Dra. María Merino

Localització

Les II Jornades TEA es duran a terme a la sala Burriac del Tecnocampus.

Parc TecnoCampus Mataró-Maresme
Av. Ernest Lluch, 32 | 08302 Mataró

tecnocampus-min

Obrir la ubicació a Google Maps
Coordenades GPS: 41°31’40.1”N 2°26’04.3”E

Opcions per menjar

RESTAURANT CAFETERIA AUTO D’ARA:

Direcció: Av. Cabrera, 36, Mataró, Barcelona

Telèfon: 937 98 57 55

BAR RESTAURANT M.J.:

Direcció: C/ Juan De La Cierva, 15, Mataró, Barcelona

Telèfon: 937 57 80 62

EL RACÓ DEL MAR:

Direcció: C/ de Caldes d’Estrac, 27, Mataró, Barcelona

Telèfon: 937 56 90 92

Com arribar

AMB TREN

tren

AMB COTXE

cotxe

Dins del quadrat vermell, trobareu molts carrers que no són de zona blava i que es pot aparcar de forma gratuïta.

Dins dels cercles vermells trobareu un pàrquing gratuït al costat de l’Hotel URH Ciutat de Mataró i un altre al costat de l’estació de tren.

II Jornades dels TEA a Mataró – 11 de Febrer del 2017

“La importància de les bones pràctiques en el Trastorn de l’Espectre Autista”

De la infància a la vida adulta