Accepten la reclamació d’una família de Junts Autisme que aconsegueix la targeta d’estacionament

20190430_Targeta estacionament Gotanegra

Accepten la reclamació d’una família de Junts Autisme que aconsegueix la targeta d’estacionament

Hem parlat molts cops sobre el dret a tenir o no la targeta de discapacitat pel cotxe. S’ha plantejat molts cops el fet que hi ha nens i nenes amb autisme que la necessiten, per les seves rigideses, per la possibilitat d’entrar en crisi o pel risc d’escapisme que poden tenir. A moltes famílies se’ls ha negat el dret a tenir aquesta targeta; a moltes famílies, se’ls ha retret el fet de tenir-la, per desinformació, i perquè es té la idea de que aquesta targeta només serveix per a persones amb una diversitat funcional física.

Volem explicar-vos un cas real de la perseverança i la feina d’una família, de la importància que té el recolzament d’altres famílies en la mateixa situació, de la implicació tant de les entitats especialitzades en autisme com dels professionals del sector sanitari i educatiu.

La revisió del barem

A la família Gotanegra-Rodríguez fa uns mesos els va arribar la carta per a gestionar la renovació del barem de discapacitat (que cada 4 anys s’ha de revisar). A la visita de revisió a en Guillem li van pujar el percentatge de discapacitat fins a un 66%. Al final de la visita, en Carles Gotanegra, el seu pare, sabent que hi havia altres nens de la Fundació Junts Autisme que en tenien, va preguntar pel barem de mobilitat: “Ens van dir que probablement a nosaltres no ens el donarien, perquè en Guillem és molt tranquil i se li nota que té una diversitat funcional quan parla; a més ens van dir que anava més destinada a una diversitat de caràcter més físic o motora”.

Però els pares d’en Guillem no ho tenien clar: “Hi ha cops que anem a alguns llocs on hem d’aparcar lluny i ens ha passat que en Guillem es posi molt nerviós, que no vulgui sortir del cotxe o tornar-hi, que s’escapa i es posa a córrer, i això també suposa un risc”, per tant es van posar en contacte amb la direcció de la Fundació, i amb la terapeuta que coordina la intervenció del seu fill i els va preparar un document als pares on s’especificava què calia nomenar a l’informe.

Què posava als diferents documents?

La neuro pediatra d’en Guillem va fer un informe basant-se en les recomanacions de l’Íngrid Carrillo, la coordinadora de Junts Autisme on es deia: que era complicat aconseguir aparcament per tal de fer teràpia; la família s’ha de desplaçar des d’una altra localitat; l’accés a transport públic des de la ciutat de residència de la família i la Fundació Junts Autisme no és una opció viable perquè es triga molt i les parades estan lluny; a en Guillem hi ha moments en que li costa pujar o baixar del cotxe i, si aparquen lluny del seu lloc de destí, a vegades és molt difícil caminar fins on han d’anar.

Van presentar les al·legacions el mes de gener, i en tres mesos els han fet la revisió i els han concedit la targeta de discapacitat, cosa que facilitarà moltíssim els trasllats de la família: “A veure hi ha moments en que no fa falta, però és realment en els moments que fa falta que és molt necessari comptar amb un recurs així”, ens explica la mare d’en Guillem.

També es va recomanar a la família que demanessin un informe a l’escola conforme com era en Guillem i la necessitat que tenia de comptar amb aquest barem. La psicòloga de l’escola on assisteix en Guillem no va tenir cap problema i va redactar l’informe.

Un cop més es demostra que la informació, el suport d’altres famílies i la bona coordinació entre els diferents agents, entitats i administracions relacionats amb la vida de la persona amb autisme, són vitals per aconseguir serveis, ajudes i suports que fan que la seva vida sigui més fàcil.

Seguim.

comunicacio
comunicacio@juntsautisme.org
2 Comentaris
 • Monica Perez Alvarez
  Publicat el 18:34h, 02 maig Respon

  Hola soy mamá de un niño con autismo la cual veo necesario tenerla Ami me pasa igual mi niño no quiere caminar si está lejos ay que llevarlo y pesa ya tiene 6 años y me gustaría poder solicitarla donde debo ir y que documento tengo que llevar gracias

  • comunicacio
   Publicat el 08:39h, 03 maig Respon

   Hola Monica, gracias por escribirnos. Tienes reconocido índice de discapacidad y gestionadas las ayudas? De ser así, puedes pedir una revisión del baremo en Servicios Sociales y presentar un informe del/la piscólogo/a de tu hijo, otro de la escuela dónde va en el que se especifique que tiene autismo, que necesitáis el coche para desplazaros y que es importante que el coche esté aparcado cerca debido a las características de tu hijo. Si necesitas más información te podemos atender en la Fundació, escribe un mail a atenciofamilies@juntsautisme.org explicando tu caso. De paso también os informaremos de los servicios que ofrecemos en nuestra entidad y de los beneficios a nivel de formación, información y apoyo que os proporcionaría el hecho de ser socios. ¡Gracias!

Publica un comentari