Cinefòrum de “Maria y yo”

Cinefòrum de “Maria y yo”

El 9 de Febrer al Centre Cultural i d’Esbarjo de Sant Pol de Mar, Junts Autisme va participar del cinefòrum organitzat després de la visualització de la pel·lícula “María y yo”, de Miguel Gallardo. A la trobada, es va parlar del que significa tenir un fill amb autisme i que aquest fill creixi, i sobre quines situacions toca afrontar.

Neus Payerol, directora de l’entitat i el mateix Miguel Gallardo van ser els encarregats de respondre a les diferents preguntes dels assistents. “María y yo” vol mostrar de manera més desacomplexada i amb sentit de l’humor les implicacions socials, emocionals i personals del fet de tenir un fill amb TEA. La tendresa i l’orgull amb que en Miguel Gallardo parla de la María no va deixar ningú indiferent.

Una de les reivindicacions de la vetllada és que, tot i que ha passat força temps des del llençament del film (juliol de 2010), hi ha moltes coses, moltes actituds socials, molts estigmes, molts prejudicis, moltes mancances a nivel institucional i de recolzament, que encara segueixen vigents.

El diàleg va girar al voltant del fet que tant en Miguel Gallardo com la Neus Payerol tenen dos fills grans amb TEA, ja no són nens, i de com, a mesura que han anat passant els anys, les seves espectatives han canviat així com les seves prioritats i la manera de veure i decidir quin futur volien pels seus fills i quines possibilitats reals tenen els seus fills d’aconseguir viure amb autonomía. El missatge final va ser un, i clar: se seguirà lluitant perquè els adults amb TEA tinguin una vida digne i independent. Costi el que costi.

comunicacio
comunicacio@juntsautisme.org
No hi ha comentaris

Publica un comentari