Les colònies del 2017… un èxit total!

IMG_9923

Les colònies del 2017… un èxit total!

A principis d’aquest mes de juliol, 27 nens i nenes van participar de les Colònies de Junts a Castell Fluvià, a Sant Esteve de Palautordera. Les colònies, que estan pensades perquè hi puguin participar tant nens i nenes amb autisme com els seus germans es van començar a preparar amb força antel·lació, anticipant la sortida als infants que ho necessitessin amb el temps suficient.

Un cop a Castell Fluvià, i durant els dos dies i una nit que van durar les colònies es van fer dos tipus d’activitats: unes de caràcter sensorial, on s’experimentava amb tots els sentits jugant amb aigua, sabó, espuma, pedres petites i grans, cigrons, llenties i altres materials que es trobaven als voltants; i pels més grans, es van organitzar diferents tallers, com un taller de cuina on varem cuinar bombons o un taller de manualitats on varem construir un marc de fotos gegant amb cartró i pintures de colors.

Però evidentment no tot van ser activitats dirigides perquè durant les colònies varem tenir temps per divertir-nos moltíssim jugant a la piscina, a jocs de taula, corrent pel parc, pintant dibuixos o fent passejades per l’entorn de la casa. Tots els nens i nenes van respondre molt bé i se’ls veia molt contents gaudint d’un espai nou i lúdic.

Una experiència positiva per tothom

Molts dels nens i nenes repetien les colònies, però alguns hi anaven per primer cop! Tots van respondre força bé i es van sentir a gust en un ambient de joc i de companyia.

Cal treballar també per trencar amb moltes de les pors que sovint podem tenir els adults, que ens pensem que potser els nens i nenes no reaccionaran bé o que trobaran a faltar el que fan i tenen a casa. En aquesta ocasió, amb activitats com les colònies, els nens van tenir la possibilitat de provar menjars diferents, de conviure en espais diferents i d’estar amb persones diferents de les que normalment ocupen la seva rutina diària.

Aquesta experiència ha estat molt positiva pels nens i nenes amb autisme perquè no només han après de manera directa amb els tallers i activitats sinó que també ho han fet a través de les vivències, l’experimentació i la convivència.

També ha estat molt positiu per les famílies perquè ha pogut ser un espai de respir.

Però, sobretot, SOBRETOT, ha estat una experiència positiva perquè ens ho hem passat tots molt bé i ens hem divertit moltíssim! Ha estat una manera perfecte d’acomiadar el curs i començar-nos a preparar pel proper!

comunicacio
comunicacio@juntsautisme.org
No hi ha comentaris

Publica un comentari