Cors Blaus – el nou Pla de Voluntariat de Junts Autisme

20190201_Jo tinc el cor blau

Cors Blaus – el nou Pla de Voluntariat de Junts Autisme

Un dels objectius de la Fundació és la d’intentar millorar sempre els serveis que donem. Teníem un Pla de Voluntariat molt potent amb una trentena de voluntaris i voluntàries i aquest any hem volgut reforçar el projecte inicial amb una sèrie de canvis que, pensem, ajudaran a potenciar la participació del voluntariat dins la nostra entitat proposant-los un recorregut guiat que contempla l’avaluació, l’auto avaluació i l’escolta activa de propostes i idees de les persones que són la base de la nostra entitat i que, amb el seu temps i la seva sensibilitat, fan possible projectes que no podriem dur a terme sense ells i elles: els i les voluntàries.

Cors Blaus

Cors Blaus és un Pla de Voluntariat de dinàmica rotativa que garanteix, a qui hi entri, veure tots els aspectes de la Fundació en un període de dos anys.

Es treballarà a cada àrea durant un trimestre, de manera que la persona tindrà temps tant de formar-se, com d’aprendre i posar en pràctica  els seus coneixements sense pressa.

En qualsevol moment, evidentment, el voluntari pot abandonar el Pla de Voluntariat. I si al acabar el trimestre vol seguir a l’àrea on se l’ha assignat, també se li respectarà la decisió tot i que se li comentaran els beneficis de veure altres àrees.

El Pla de Voluntariat no és una programació rígida, sinó que intentarà vetllar, a través dels diferents mètodes de seguiment i avaluació per tal que l’experiència, tant de voluntaris/es com de la Fundació i les persones que la formen sigui el més gratificant, interessant i motivadora possible.

A cada voluntari/a se li donarà un carnet que acrediti la seva participació en l’entitat i l’any d’entrada. Cada any, el color del carnet canviarà pels nous o noves voluntàries, les persones voluntàries que portin més temps amb nosaltres conservaran el color inicial del carnet, de manera que es reconeixerà la constància i dedicació al llarg dels anys de les voluntàries i voluntaris més compromesxs.

Formació i dinàmica

Cada trimestre es farà la formació sobre l’àrea nova que cada voluntari ocuparà. Si arriben voluntaris abans del període de rotació se’ls inclourà a l’àrea on hi hagi més necessitat i es designarà un voluntari-mentor. Aquest voluntari mentor serà algú que ja hagi realitzat algunes sortides i que pugui explicar el funcionament a la nova persona.

Amb el sistema de rotació ens assegurem una formació continuada, una sensibilització plena, una continuïtat de voluntariat en el temps ja que s’ofereix la possibilitat de realitzar un recorregut interessant per la persona (no deixant-la sempre en una posició o amb un tipus de persones o activitat i tenint la possibilitat de veure i aprendre més coses) i un coneixement sobre l’autisme més profund.

El Pla de Voluntariat preveu una revisió periòdica a través d’entrevistes personals amb els voluntaris sobre el seu grau de satisfacció i la sensació d’implicació a l’entitat, així com per intentar veure possibilitats de millora de la mateixa i fer que se sentin, al màxim, part activa de la Fundació.

Àrees del voluntariat

Àrees Cors Blaus_interior i exterior

T’agrada la idea?

T’hem convençut o has pensat en algú a qui li podria interessar participar del Pla? No t’ho pensis més! Contacta’ns per informar-te més sobre com ens pots ajudar i de seguida dissenyarem, d’acord amb tu i els teus interessos, un recorregut de voluntariat dins la nostra entitat. No hi ha límit d’edat! T’esperem!

comunicacio
comunicacio@juntsautisme.org
2 Comentaris
 • Pere Carne Garcia
  Publicat el 16:36h, 08 febrer Respon

  Hola. Aquest estiu passat vaig fer un voluntariat de casal pro per una lesio o vaig tindra que deixar i m.agradaria tornar.hi. gracies

  • comunicacio
   Publicat el 09:54h, 11 febrer Respon

   Hola Pere! Sí, ens enrecordem de tu! 🙂 Com estàs? Perfecte, ara mateix t’escrivim un mail amb informació. Una abraçada!

Publica un comentari