Entrem a la segona etapa del mètode Gina Davies a Habilitats socials

20190226_Habilitats socials sessio2

Entrem a la segona etapa del mètode Gina Davies a Habilitats socials

Tal i com us explicàvem en aquest article, dos divendres al mes fem taller d’habilitats socials per a nens i nenes de 3 a 8 anys seguint el mètode Gina Davies. Un mètode que es basa en la consecució de l’atenció plena mitjançant diferents tècniques que es divideixen en quatre etapes. Una de les particularitats del mètode és que no es pot passar d’etapa fins que tots els integrants del grup hagin assolit tots els objectius.

Passem a l’etapa 2

La sessió 2 de el mètode Gina Davies consisteix en que els infants han d’observar el que fa l’adult, tal i com ja passava a l’etapa 1, però aquest cop el que fa l’adult són activitats sensorials. En el cas del taller del passat divendres, es van mostrar als nens activitats com uns volcans fets amb testos, espuma i colorant; o es va ruixar a un company amb aigua mentre aquest es cobria amb un paraigua, o es tenyia l’aigua de diferents gots amb colorant de diversos colors.

Cada activitat té una duració d’uns 5 minuts aproximadament, que és el temps durant el qual els infants han de mantenir l’atenció. Els nens i nenes saben en tot moment què passarà al taller perquè se’ls dibuixa l’activitat. També saben en tot moment que, després de l’activitat, podran jugar.

La valoració

Les terapeutes i monitores que van organitzar aquest taller estaven molt contentes i ens explicaven que “al ser activitats noves els van cridar molt l’atenció i en tot moment sabien quin era el procediment de l’activitat gràcies a les ajudes visuals i l’anticipació, cosa molt important”.

Aquesta etapa seguirà endavant fins que els infants, en una sessió que no sigui la primera i que, per tant, no generi tanta expectació, continuïn essent capaços de mantenir l’atenció de forma plena.

Les següents etapes

Un cop acabada aquesta etapa, vindrà l’etapa de joc interactiu i, en últim lloc, l’etapa de joc interactiu basant-se en els jocs apresos en l’etapa de joc interactiu. Podeu trobar més informació sobre el mètode aquí, i aquí teniu algun vídeo de la Gina Davies.

comunicacio
comunicacio@juntsautisme.org
No hi ha comentaris

Publica un comentari