Èxit d’assistència, sensibilització i solidaritat a la Festa Tots Som Blaus 2019

WhatsApp Image 2019-04-07 at 14.13.09

Èxit d’assistència, sensibilització i solidaritat a la Festa Tots Som Blaus 2019

I finalment el diumenge va arribar el gran dia! A les 8 del matí van començar els preparatius, a les 9 del matí fèiem la reunió amb els més de 30 voluntaris i voluntàries que van venir a ajudar-nos (moltíssimes gràcies! Sense vosaltres la festa no hagués estat com va ser!) i a les 10:30 estava tot muntat i organitzat, just en el moment en què els Petits Musicae i en Pep Callao arribaven per donar el tret de sortida a aquest dia tant especial.

Brillava el sol i Arenys de Mar es va despertar al so de la batukada i el ritme dels Petits Musicae que va recórrer els carrers principals del poble fins a tornar al Centre Cultural Calisay, on a les 11 vam obrir tots els inflables i els jocs. A les 11:30 hi havia més de 250 persones a La Riera d’Arenys i tothom cridava, jugava i es divertia en un ambient inclusiu, normalitzat i relaxat. Dins el pati del Calisay, s’encenien els primers focs de la fideuà, i el fumet començava a escalfar-se…

Espectacles

A les 11:30 tot i tothom va callar amb l’espectacle de Liant La Troca, una coreografia punyent, brutal, i alhora preciosa, realitzada per persones amb diferents diversitats funcionals que ens van demostrar que el moviment, la dansa, l’expressió és bonica, és preciosa tinguis el cos que tinguis i tinguis les capacitats que tinguis. L’art no té fronteres, no té barreres, no té prejudicis i sempre, sempre, va més enllà del que nosaltres coneixem, veiem o percebem, i, per tant, ens ajuda a accedir-hi.

A les 12:15 en Quim Bigas va deixar tothom amb la boca oberta amb el seu espectacle “Molar” una irreverent declaració de principis i una reflexió sobre les coses que titllem d’importants i la idea que tenim d’aquestes coses: la felicitat, el fet de “molar” o no, el fet de ser “guai” o no. En un espectacle que barreja música, dansa, text i interacció amb el públic, en Quim Bigas ens va fer reflexionar sobre les coses que de debò importen i les que no.

TEA_70  TEA_88

Concert

A les 13:15 els Bipolar ens van oferir un concert solidàri on van tocar temes del seu nou disc, Benvinguts, i també altres temes de treballs anteriors. És un grup que sona molt bé tant en directe com enregistrat, un grup de joves amb molta sensibilitat i moltes ganes d’ajudar i viure! Es van posar les samarretes de junts (que els quedaven precioses!) i, per acabar la festa, van tocar la cançó que posa música a la nostra campanya de sensibilització d’enguany: Junts som invencibles. Vam acabar la cançó ballant i cridant junts que ho som, som invencibles.

Un dels moments més espectaculars de la festa, que s’està començant a convertir en una tradició, és el moment el que tots junts diem “Jo us veig”, aquest cop, amb els Bipolar a l’escenari i tots al darrere cridant als quatre vents que veiem l’autisme, que sabem què és, que parlarem sobre autisme i que la cosa no acabarà aquí, sinó que seguirem treballant.

TEA_99

Fideuà

A les 14:30 la gent ja feia cua al Calisay per entrar i començar a dinar la meravellosa fideuà que ens van preparar des de Can Majó i just quan la primera gota de pluja tocava el terra de la Riera, vam començar a entrar. 200 persones van omplir el Calisay i van escoltar el concert de Guillem Gené (meravellós) i van gaudir d’una fideuà boníssima amb pa, begudes i postres inclosos! Un gran èxit en família que va acabar amb el sorteig de diferents regals que ens havien fet a Junts Autisme d’entre els que destaquen un lot de productes nostrans i de qualitat de El Detallista, i dues ampolles de Calisay, una d’un litre i l’altre de mig, del 1970. Increïble!!

TEA_123

Un any més, gràcies per ser-hi, gràcies per acostar-vos al punt d’informació i voler conèixer una mica més d’aprop què és l’autisme, gràcies per veure’ns. Seguim!

comunicacio
comunicacio@juntsautisme.org
No hi ha comentaris

Publica un comentari