Festival Inclús: pel·lícules sobre autisme

20181112_FestivalInclus2018cat

Festival Inclús: pel·lícules sobre autisme

Enguany torna el Festival Inclús, el Festival Internacional de Cinema i Discapacitat de Barcelona que té com a objectiu sensibilitzar vers la discapacitat a través de les pel·lícules i curtmetratges, tant documentals com de ficció, que tracten sobre la diversitat funcional, així com a través dels tallers i activitats que s’organitzen.

L’any passat Junts Autisme va participar del concurs del festival en la categoría d’entitats i de difusió i sensibilització, una categoría que per desgracia aquest any no hi és, però que l’organització ha suplit amb una iniciativa molt interessant: una sèrie de curtmetratges on hi han participat persones amb discapacitat funcional que han parlat d’altres discapacitats funcionals! Aquí teniu el link als curtmetratges, són tots molt interessants.

Pel·lícules sobre autisme

Enguany hi ha a la Selecció Oficial dues pel·lícules que hem pensat que poden ser del vostre interès: “Beyond the spectrum: A family’s year confronting Autism” i “La vida de Anna”.

“Beyond the spectrum” és un documental que relata des de dins la vida d’una família canadenca amb 5 fills, els dos últims bessons, un d’ells amb autisme. Els sentiments, decisions, pensaments i accions que prenen els pares des de que saben que el seu fill és un nadó amb un trastorn de l’espectre autista passen per moltes fases i processos psicològics que queden reflectits en aquest documental que atrapa.

“La vida de Anna” és una pel·lícula de ficció que relata la vida d’una mare soltera de 32 anys que vol mudar-se a Amèrica per millorar la seva qualitat de vida i la del seu fill autista. Tot i les adversitats, l’Anna s’arrisca, no perd l’esperança i lluita diàrimanet per a tirar endavant.

Si voleu més informació podeu entrar a la pàgina web del Festival. Per comprar les entrades ho podeu fer a través del CaixaForum de Barcelona.

Des de la Fundació us animem a anar-hi perquè, tant les pel·lícules com els debats posteriors amb les persones de l’equip poden ser molt enriquidors.

comunicacio
comunicacio@juntsautisme.org
No hi ha comentaris

Publica un comentari