Gesport: “Organitzem la caminada solidària per poder fer que les persones amb autisme tinguin una vida una mica millor”

Basic RGB

Gesport: “Organitzem la caminada solidària per poder fer que les persones amb autisme tinguin una vida una mica millor”

Gesport és una empresa calellenca especialitzada en l’organització de curses a peu (running i cross) que enguany organitza la caminada solidaria: Imparables per l’autisme i la inclou dins el marc de la Mitja Marató Costa Maresme. L’equip de Gesport és molt sensible amb l’autisme i ens han recolzat moltíssim en aquesta idea facilitant-nos les coses al màxim. Són uns cors blaus en tota regla! La caminada començarà a Poblenou (Pineda de Mar) davant la Plaça del Sol. Inscripcions obertes aquí. Parlem amb el seu director, Manel Vicente. 

Què sabeu sobre autisme?

Coneixem l’autisme tant des de la direcció com la coordinació de Gesport perquè tant un com l’altre som Mestres d’educació física i en l’àmbit escolar ens ha tocat treballar amb alumnes amb autisme de diferents graus: alguns han pogut tenir més problemes amb el llenguatge, altres menys; amb més habilitats socials o menys, i per tant coneixem l’autisme per l’àmbit de l’escola.

Què us va portar a decidir col·laborar de manera tan activa amb Junts Autisme?

La proposta de col·laborar va venir per l’entitat Junts Autisme, que està a Arenys de Mar. De fet, nosaltres tenim la seu a el Maresme i la Fundació també. Va coincidir que la celebració del dia mundial de l’autisme era el 7 d’abril, el mateix dia en que organitzem una prova molt important aquí a el Maresme: la Mitja Marató Costa Maresme, i vam creure que es podia muntar una caminada emmarcada dins els actes de la mateixa Marató. Vam suprimir una cursa de cinc quilòmetres que teníem el mateix dia per fer aquesta caminada també de 5km. Els beneficis recaptats a través de les inscripcions finançaran íntegrament projectes de l’entitat.

Creieu que en el món de l’esport la diversitat funcional es posa en valor? I la inclusió?

En el món de l’esport ens trobem amb molts casos de diversitat funcional i nosaltres hem treballat amb esportistes paralímpics; hem organitzat proves on hem tingut participants amb algun trastorn mental; també hem tingut molta gent voluntària que podríem pensar que per tenir diversitat funcional no està capacitada, i no és cert, està molt capacitada i han participat dels nostres esdeveniments activament. Podríem dir que tot el que organitzem des de Gesport és inclusiu i tot el que mínimament puguem fer des de l’empresa per a construir un món millor, ho farem.

Què creieu que es podria fer des del món de l’esport?

Des del món de l’esport hem d’intentar trencar barreres i estereotips, que al cap i a la fi són prejudicis sense els quals podrem arribar molt més enllà.

Quina experiència teniu organitzant proves esportives?

Des de Gesport hem organitzat moltes curses, la nostra especialitat és el running, el món de l’asfalt. També portem el circuit maresmenc de cross, que són proves de cursa a peu però camp a través que es fan a tota la comarca; i també hem estat posats en temes de triatló, en aquest cas en proves prestigioses com l’Ironman portant la part organitzativa, de voluntariat i de córrer. També fem tornejos de futbol, de bàsquet i altres activitats esportives però sobretot el nostre fort organitzatiu són les curses a peu i caminades.

Què espereu de la Mitja Marató que serveix de marc per a la caminada solidària?

Doncs aquest any esperem que la Mitja Marató agafi aquest caire solidari que sempre busquem emmarcant aquesta caminada per a Junts Autisme. Sempre busquem que els nostres esdeveniments -i més un tant important com és la Mitja Marató Costa Maresme- tinguin una vessant solidària i aquest any el nostre granet de sorra és això: donar a conèixer aquesta entitat i intentar fer que les persones amb autisme tinguin una vida una mica millor.

I de la caminada solidària?

Esperem que sigui un èxit participatiu! De fet els inputs que ens arriben són molt bons. Perquè no és un trastorn del tot desconegut, o comença a no ser-ho: en el nostre entorn, qui més qui menys ha trobat, a les escoles, algun nen o nena que sembla diferent i el que hem de fer és promoure la inclusió al màxim. Nosaltres tenim la seu a Calella i hem vist que la gent està responent molt bé, s’hi estan apuntant, i esperem que el proper dia 7 d’abril hi hagi molta gent a la caminada.

Animeu als corredors de la mitja a venir a recuperar forces a Arenys amb una fideuà popular?

Els esportistes de la Mitja Marató tindran un recordatori dins la bossa del corredor perquè estiguin convidats a participar activament als actes que hi haurà després a Arenys de Mar i animar-los a participar tant en la fideuà com en tota la resta!

comunicacio
comunicacio@juntsautisme.org
No hi ha comentaris

Publica un comentari