Ioga a Junts Autisme

20190123_Classe de ioga

Ioga a Junts Autisme

A Junts Autisme el benestar de les famílies i de l’equip ens importa molt. Treballem en un sector molt gratificant, però alhora molt exigent en diferents aspectes de la vida i cal que ens cuidem. Gràcies a l’Eva Marini, mare d’un nen que ve a la Fundació des de que era petit, i professora formada de ioga, hem començat un curs per a les professionals de l’entitat. Parlem amb l’Eva que ens explica quina filosofia hi ha darrere aquesta iniciativa.

Els orígens

L’Eva és psicòloga clínica a Barcelona. En un període determinat de la seva vida va decidir dedicar-se una mica més de temps i  fer coses per a ella. No coses que l’estressessin, sinó coses que l’ajudessin, que tornessin a despertar la seva creativitat i la fessin estar bé. El seu contacte amb el ioga el va establir la seva cosina fa tres anys: “Em va comentar que ho provés, que m’agradaria, i realment tenia raó”. L’any passat es va treure el títol de professora de ioga i va obrir un estudi a Mataró, 11·11 yogastudio.

11·11

El perquè del nom és, si més no, curiós. Durant una època, cada cop que l’Eva mirava el rellotge o veia algun numero, aquest sempre era 11·11. L’Eva sempre havia estat una escèptica en matèria espiritual, però un dia, estant de vacances a Formentera amb la família, per casualitat es va asseure al costat d’un noi que portava “11·11” tatuat al braç: si algú s’ho havia tatuat, havia de tenir un significat, i va decidir buscar-lo: “En numerologia, la repetició de números està lligada a la presa de consciència d’un mateix i a l’apropament d’un canvi”. Ella ho va veure com una senyal: alguna cosa a nivell inconscient la feia mirar el rellotge a les 11·11 sempre o feia que li cridés l’atenció només veure els números 11·11: “Per a mi va tenir un significat especial, es podria dir que màgic, i per això vaig decidir que el nom de l’activitat que m’estava ajudant en aquesta presa de consciència i d’aquest canvi havia de ser aquest”.

Ioga per a terapeutes i professionals

“És fonamental que les persones que cuiden a algú estiguin bé. Cal cuidar les persones que cuiden”, diu l’Eva: “a més, les terapeutes de Junts són persones molt properes a les famílies, nosaltres les coneixem bé, i jo la veig com una eina d’auto-descobriment, de tranquil·litat i de presa de consciència, i això és un regal que m’agradaria fer-los a elles, per tot el que ens han ajudat amb el meu fill”.

Des de Junts Autisme també creiem necessari cuidar a les persones que dia a dia treballen amb les famílies que ens confien els seus fills i filles. Si les professionals estan bé, tot va millor. L’Eva també fa una reflexió sobre això: “Ara les empreses estan canviant pel que fa a la rigidesa, a la gestió de la persona… i això fa que es comencin a adoptar eines i dinàmiques per a garantir el benestar dels treballadors. Estem davant un canvi de paradigma en el qual Junts s’hi està sumant”.

Ioga i autisme

Un dels projectes lligats a aquesta primera iniciativa és la possibilitat de poder fer classes de ioga amb nens, nenes i joves amb autisme: “Una de les idees és que els terapeutes es formin en ioga i les sessions es puguin adaptar per als nois i noies que les tinguin de referents”, això, sumat a una adaptació amb pictogrames podria donar un servei a totes les famílies de l’entitat. L’Eva ho ha provat amb el seu fill, que és un nen molt actiu: “Al principi no sabia com respondria, però va respondre molt bé! Vaig veure, amb ell, que amb adaptacions (com el yogaspinner) i amb suport visual, ho podia imitar. I això  em va despertar idea de fer-ho amb altres”. L’Eva diu que el seu somni seria fer un curs de professora de ioga especialitzat en nens amb autisme i poder traslladar els coneixements a les terapeutes.

De moment, ja s’han fet dues classes de ioga i les professionals de junts estan esperant la tercera amb candeletes.

Gràcies Eva!

comunicacio
comunicacio@juntsautisme.org
1Comentaris
  • pati peguero
    Publicat el 13:57h, 23 Gener Respon

    Que buena iniciativa !!! Felicidades Eva por empezar este proyecto

Publica un comentari