Junts Autisme i la formació a la Fundació Onada

20190516_Fundació Onada

Junts Autisme i la formació a la Fundació Onada

Des d’aquest dilluns fins a dimecres la Marian Garcia, directora tècnica, i la Sandra Rovira, psicòloga i coordinadora de Junts Autisme van realitzar una formació sobre Intervenció en autisme de l’adult a la Fundació Onada, una entitat que treballa per a la integració social i laboral de les persones amb discapacitat i/o trastorn mental.

L’objectiu de la formació era formar al personal que s’hi havia inscrit de manera voluntària i ampliar els seus coneixements sobre l’autisme des d’una perspectiva teòrico-pràctica.

Contingut

La formació va començar amb una visita a l’espai de la Fundació Onada a Torredembarra on van conèixer els homes amb autisme que hi realitzen tallers, que de fet ells van fer de guies de la visita, de manera que vam poder veure l’adaptació dels espais, les activitats que fan les persones, i de quina manera s’organitza l’equip.

Després va començar la classe teòrica sobre què és l’autisme, què senten, què pensen i com senten de manera que els i les assistents a la formació van poder relacionar comportaments de persones que potser no estaven diagnosticades d’autisme, individuant així algunes comorbiditats.

El segon dia es va visitar el centre a Tarragona on també van poder parlar amb les persones tant que hi treballaven com que hi assistien, i a la formació van treballar sobre tècniques d’intervenció i registre, mètode TEACCH i Sistemes Alternatius i Augmentatius de comunicació.

Finalment, el tercer dia es fa fer formació sobre conducta i el curs es va centrar més en l’anàlisi pràctic dels casos d’autisme específics que tenien en el centre i dels possibles canvis i millores que es podien fer.

Les conclusions de la Marian i la Sandra són que hi ha molt potencial en les persones amb autisme que van conèixer en el centre; que sempre hi ha coses a treballar però que és molt important la implicació que va mostrar l’equip; i que els canvis i les adaptacions s’han de fer de manera controlada i prioritària, de manera que tant l’equip com les persones es puguin anar acostumant a les noves dinàmiques.

Formacions de Junts Autisme

Junts Autisme ofereix formacions a entitats, escoles, empreses i grups de treball tant sobre infants amb autisme sobre adults amb autisme. Les nostres professionals realitzen cursos fets a la mida de les necessitats de qui ens la demana, adaptant-nos a les demandes i posant el focus a conceptes tant teòrics com pràctics fàcilment aplicables a la realitat del moment de cada lloc.

Si voleu informació o coneixeu algú que pogués estar interessat podeu enviar un mail a info@juntsautisme.org .

comunicacio
comunicacio@juntsautisme.org
No hi ha comentaris

Publica un comentari