Mírame a los ojos – de John Elder Robison

20171018_Miramealosojos_destacat

Mírame a los ojos – de John Elder Robison

Avui us proposem aquest relat autobiogràfic de la infància i adolescència de John Elder Robison narra una sèrie d’anècdotes que el van portar des de ser considerat un noi “socialment desviat” a potenciar els seus punts de força i els seus interessos i aconseguir ser un adult independent. El llibre relata també la posició dels seus pares i la seva gestió de la situació en una època en la que no es diagnosticava ningú de Síndrome d’Asperger i on la informació sobre la matèria era molt poca i molt poc accessible.

John Elder Robison va ser diagnosticat amb Síndrome d’Asperger quan tenia 40 anys. Aquest relat és de sobre com va trobar dins el que els altres anomenaven “conducta disfuncional” un camp on desenvolupar-se social i laboralment. Un cop conegut el diagnòstic, Elder Robison va prendre consciència de qui era realment i va trobar explicació a molts dels dubtes que fins aleshores l’havien acompanyat.

Altres llibres de l’autor són “Be Different”, “Raising Cubby” o “Switched on” que es troben entre els llibres més llegits segons el New York Times. Actualment John Elder Robison és expert resident en neurodiversitat en el College of William & Mary i pertany a l’Interagency Autism Coordinating Commitee, l’encarregat d’elaborar un pla estratègic del Govern dels Estats Units sobre la investigació de trastorns de l’espectre autista.

Per ell, malgrat que la ciència ha identificat una sèrie de característiques comunes, no existeix cap persona “autista típica”. Cal comprendre la urgent necessitat e desenvolupar teràpies i serveis per ajudar a persones amb autisme a tenir èxit en la societat d’avui en dia. L’objectiu de John Elder Robison és trobar la investigació més prometedora que millori la qualitat de vida de les persones en tots els punts de l’espectre autista, així com en qüestions legals, ètiques i socials relacionades amb l’autisme.

comunicacio
comunicacio@juntsautisme.org
No hi ha comentaris

Publica un comentari