Fem un Nadal diferent, per fer-lo més igual

20181204_Nadalinclusiucartell

Fem un Nadal diferent, per fer-lo més igual

Aquest és el lema del Nadal Inclusiu a Arenys de Mar d’enguany. Portem molts mesos parlant amb l’Ajuntament per tal de millorar aquesta nova edició, comunicar millor els objectius i la manera de posar en pràctica la campanya i poder comptar, així, amb el suport de tot el poble. La nostra idea és poder exportar el model a altres municipis del voltant en els propers anys.

Què farem?

Les nostres peticions a l’Ajuntament, tal i com explicàvem en un article del mes d’octubre, varen ser:

  • Creació d’una cua alternativa i ràpida accessible només per a persones amb diversitat funcional i els seus acompanyants presentant el carnet de discapacitat i el DNI. Aquesta cua es crearà tant pel Caga Tió (els dos dies, el dia de donar el menjar i el dia d’entregar els regals) com pels Reis (la cua alternativa dels Reis serà visible, clara i separada de la multitud de manera que serà fàcil accedir-hi).
  • Reservar un espai durant la cavalcada de Reis per a persones amb diversitat funcional
  • Aparcaments per a persones amb diversitat funcional prop del lloc on s’aturaran els reis per tal que els nenes amb mobilitat reduïda, problemes de gestió de les masses i el soroll o altres dificultats puguin accedir el màxim de ràpid a la zona.

D’aquestes peticions se’ns ha donat l’ok per la creació de les cues alternatives tant pel Caga Tió com per l’entrega de la carta als Reis. Aquestes cues seran accessibles per a les persones que mostrin el seu carnet de discapacitat, juntament amb el seu DNI. Les persones que ensenyin el carnet podran anar acompanyades de les seves famílies.

Per desgràcia, l’espai reservat durant la cavalcada i els aparcaments propers no són possibles a nivell logístic.

Què hem preparat?

No va ser fins aquest passat dilluns que vàrem rebre el vist-i-plau final del consistori, però des de Junts Autisme ja ho teníem tot preparat, de manera que tot hagués estat més àgil en cas de que se’ns tirés el temps a sobre.

Durant aquestes festes, tots aquells i aquelles que estigueu a les cues del Caga tió i dels Reis rebreu un díptic informatiu on se us explicarà el motiu de la campanya. El díptic té una part dedicada més als infants, on s’explica de manera entenedora les dificultats que les persones amb diversitat funcional han d’afrontar durant les festes però que igualment els encanta el Nadal, com a tots els nens; i una part més adreçada a adults on us demanem a tots i a totes que ens acompanyeu i ens doneu suport amb aquesta iniciativa.

A més, l’Ajuntament col·locarà cartelleria als principals carrers del poble que començaran a anunciar la campanya i parlarem amb tots els mitjans de comunicació que puguem per tal de fer-ho el més visible possible.

La veritat sobre la inclusió

Igualtat no vol dir tractar a tothom de la mateixa manera. Igualtat vol dir adaptar l’entorn a les persones amb més dificultats perquè puguin viure’l i experimentar-lo de la manera més semblant possible a com ho experimenten les persones sense dificultats. La inclusió és que tant l’entorn com les persones que el formen fomentin aquesta adaptació. 

Des de Junts Autisme estem a la vostra disposició per resoldre qualsevol dubte o respondre a qualsevol observació que tingueu sobre la campanya.

Bon Nadal a tothom!

comunicacio
comunicacio@juntsautisme.org
No hi ha comentaris

Publica un comentari