Nadal inclusiu a Arenys de Mar

festa del tió

Nadal inclusiu a Arenys de Mar

Les festes de Nadal sempre són especials, però ho són més si, a nivell de vila, es tenen en consideració tots els col·lectius socials infantils. Aquest any des de Junts Autisme ens havíem proposat que les festes fossin una mica millors per tots els nens i nenes amb diversitat funcional a Arenys i ens vam posar en contacte amb el consistori per proposar-los la següent iniciativa:

Aquest proper diumenge dia 17 al matí, d’11 a 14 hores, en l’acte del Tió de Nadal, s’habilitarà, paral·lela a la cua de tots els nens i nenes una cua inclusiva a la que hi podran accedir tots els nens, nenes, nois i noies que acreditin la seva diversitat funcional presentant la Targeta Acreditativa de Discapacitats i el DNI, de manera que, entenent les dificultats que molts d’aquests nens i nenes poden tenir per suportar i esperar en llargues cues, puguin passar, amb la comprensió de tots, per una via més ràpida.

Cal destacar que aquesta iniciativa no és només per a les famílies de Junts Autisme, sinó que es tracta d’adoptar mesures de discriminació positiva per fer accessibles aquestes activitats a tots els nens i nenes amb diversitat funcional del poble que, si no s’apliquessin, probablement no podrien fer cagar el tió o donar la carta al rei a causa de la sèrie de problemàtiques i complicacions que la seva diversitat implica.

Des de Junts Autisme pensem que aquest és un aspecte molt positiu, de valor i de qualitat en la gestió i organització de les activitats de l’Ajuntament que posa de relleu la sensibilitat del consistori vers les persones amb diversitat funcional. Apuntar que aquestes mesures s’adapten a quasi tota la resta de països europeus en diferents espais (Eurodisney, Museus a Anglaterra i altres instal·lacions públiques), aquí hi ha molta feina a fer i considerem que aquesta campanya és el primer pas, per tant, volem agrair a l’Ajuntament d’Arenys els seu suport en aquesta iniciativa esperant que aquesta sigui la primera de moltes.

Els que vulgueu portar els vostres nens i nenes recordeu que heu de portar el DNI del nen o nena, la targeta de discapacitat i el menjar pel tió.

Als pares i mares de nens sense diversitat funcional que estaran a la cua del tió i que veuran la cua inclusiva, us demanem que entengueu les dificultats que els nens i nenes (i les famílies) que entraran en aquesta cua tenen en el seu dia a dia i aprofiteu per explicar als vostres fills i filles la diversitat de realitats que hi ha al nostre poble. Aquest serà un primer pas cap a una societat inclusiva: informar als més petits que hi ha gent que no té les mateixes facilitats que ells i que cal recolzar-los i entendre’ls. Des d’aquí i des d’ara, us donem les gràcies de tot cor.

Podeu trobar més informació al web de l’Ajuntament d’arenys clicant a aquest enllaç: http://www.arenysdemar.cat/document.php?id=34220

Bon Nadal Inclusiu a tothom!

comunicacio
comunicacio@juntsautisme.org
No hi ha comentaris

Publica un comentari