Nadal inclusiu

20181008_Nadal inclusiu

Nadal inclusiu

L’any passat ho vàrem provar de fer, però vàrem tenir poc temps i, tot i que part de la nostra idea es va posar a la pràctica, encara hi havia molt espai per a millorar. Per tant, enguany hem tornat a reunir-nos amb l’Ajuntament per a posar en pràctica el Nadal Inclusiu a Arenys de Mar.

De què es tracta el Nadal Inclusiu?

L’objectiu és col·laborar a garantir, amb tots els mitjans possibles, el dret a que tots els nens i nenes d’Arenys puguin gaudir plenament de les festes de Nadal i que, en cas de tenir alguna diversitat funcional, sigui l’entorn i la comunitat la que s’adapti i esdevingui accessible a aquest supòsit.

Quines mesures contempla?

  • Creació d’una cua alternativa i ràpida accessible només per a persones amb diversitat funcional i els seus acompanyants presentant el carnet de discapacitat i el DNI. Aquesta cua es crearà tant pel Caga Tió (els dos dies, el dia de donar el menjar i el dia d’entregar els regals) com pels Reis (la cua alternativa dels Reis serà visible, clara i separada de la multitud de manera que serà fàcil accedir-hi).
  • Reservar un espai durant la cavalcada de Reis per a persones amb diversitat funcional
  • Aparcaments per a persones amb diversitat funcional prop del lloc on s’aturaran els reis per tal que els nenes amb mobilitat reduïda, problemes de gestió de les masses i el soroll o altres dificultats puguin accedir el màxim de ràpid a la zona.

De quina manera s’informarà a la població?

  • Es dissenyaran díptics informatius explicant el per què de les cues alternatives i de la resta de “privilegis” mitjançant un llenguatge entenedor i didàctic. Aquests díptics s’entregaran el mateix dia dels actes a les persones que estiguin a la cua.
  • S’explicarà la campanya als mitjans de comunicació
  • Es col·locarà cartelleria explicativa a les principals vies del poble

 

En quin punt ens trobem?

La reunió va ser el passat 6 de setembre i estem esperant una resposta de l’Ajuntament. La sensació és bona ja que creiem que la iniciativa respon a la voluntat inclusiva que defensa l’equip de govern. Creiem que en breus ens confirmaran la campanya i ens podrem activar per a tenir-ho tot a punt aquest desembre.

comunicacio
comunicacio@juntsautisme.org
No hi ha comentaris

Publica un comentari