Una nit bonica, per a presentar un projecte bonic

IMG_20190712_214944

Una nit bonica, per a presentar un projecte bonic

Divendres va ser una nit molt bonica. Durant la tarda, juntament amb els professionals que treballen per tal de dinamitzar l’eix comercial de Creu Coberta vàrem estar treballant en els preparatius del sopar de presentació del projecte Visual Barcelona.

S’han col·locat els pictogrames a 15 comerços i encara en queden 10 més del projecte pilot, però tots els comerciants que van assistir al sopar van coincidir en la necessitat de la iniciativa i van estar d’acord en adherir-s’hi.

El sopar

Una quarantena de persones van assistir al sopar preparat pel servei de Càtering de la Fundació Can Pedró, del barri d’Hostafrancs. Tothom va quedar encantat amb el Salmorejo, el pollastre cuit a baixa temperatura amb parmentier i el cheescake de postres!

Abans d’iniciar el sopar, Lluís Llanas, president de l’Associació de Comerciants de Creu Coberta va parlar de la necessitat de col·locar aquests suports visuals a les botigues i del paper vital del comerç com a primer contacte tant amb els veïns com amb els visitants a l’eix i els turistes.

Neus Payerol, directora de Junts Autisme, va reivindicar en el seu discurs la necessitat de que els nois i noies amb autisme comptessin amb els suports necessaris per a poder tenir un futur digne i una vida autònoma el dia de demà, i com, projectes com aquest, ajudaven a que això fos possible.

Després dels parlaments, l’associació de Poble Sec, Asperger New Life, va dur a terme un espectacle de teatre i improvització. Quatre actors i actrius amb autisme van representar diferents escenes de la vida quotidiana i van fer una paròdia-crítica de les frases que ells i elles han hagut de sentir per part de persones sense autisme que intentaven entendre-les (o no). L’espectacle va acabar amb una ronda d’acudits.

El projecte i la iniciativa

Un cop acabat el sopar vàrem projectar el vídeo Así soy yo, realitzat fa uns mesos per tal d’intentar comunicar què és l’autisme i què implica, i tots els assistents al sopar es van acostar a nosaltres al final de la nit per tal de preguntar-nos més coses sobre aquesta condició.

I d’això és el que es tracta: de mobilitzar, de sensibilitzar i d’informar i aconseguir estendre els suports que les persones amb autisme necessiten al màxim de zones possible.

Estem molt contentes i il·lusionades amb aquest projecte i estem segures que, en breu, podrem anunciar més participacions.

Moltes gràcies Associació de Comerciants de Creu Coberta per fer que això fos possible; gràcies Asperger New Life per formar part d’aquella nit tan especial i gràcies a tots i totes les que us vàreu acostar a descobrir, una mica més d’aprop, què és l’autisme.

comunicacio
comunicacio@juntsautisme.org
No hi ha comentaris

Publica un comentari