“Peixos d’Aigua dolça” un documental sobre l’autisme

20180914_peixos d'aigua dolça

“Peixos d’Aigua dolça” un documental sobre l’autisme

Avui és es projecta la primera pre estrena d’aquest documental impulsat per la Federació Catalana d’Autisme (d’ara en endavant Feca), aquest documental explica el dia a dia de dues persones amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA o autisme), la Mariona, de 23 anys i en Marc, de 10.

Dirigit per Marc Serena i Biel Mauri (aquest últim, pare d’una nena amb autisme) posa sobre la taula de quina manera viuen les famílies que conviuen amb un diagnòstic de TEA, quins suports els donen dels diferents àmbits (escolar, sanitari…) amb quines barreres es troben i quins estereotips hi ha encara pel que fa a les persones amb aquesta condició.

Biel Mauri explicava a la Feca que “el diagnòstic equival a una lluita sagnant, compartida amb moltes famílies” i seguia: “hem fet aquest documental amb l’objectiu d’explicar què s’amaga rere l’etiqueta de l’autisme. Grans persones que només cal saber veure”.

L’objectiu del documental és canviar la percepció i la perspectiva que la societat té sobre les persones amb autisme: “És molt positiu que en un documental es pugui veure una persona adulta amb autisme i com és la seva vida, i, alhora, es vegi la d’un infant i la seva família. Cal acostar l’autisme a la societat perquè aquesta el pugui entendre millor, perquè només es pot estimar allò que el coneix”, explica la Rosa Serrano, presidenta de la Feca.

El documental ofereix una visió molt íntima i pròxima de l’autisme, però també una perspectiva molt professional, ja que hi intervenen professionals com Amaia Hervás (Mútua de Terrassa), Rosa Calvo (Hospital Clínic), Mario Montero (Càtedra d’Autisme de la Universitat de Girona) i María Díez-Juan (Hospital Sant Joan de Déu).

“Són peixos d’aigua dolça en aigua salada”, diu Isabel Paula, directora del Postgrau “Autisme: Diagnòstic i Intervenció” de la Universitat de Barcelona, per crear una metàfora sobre què representa viure en aquesta societat tenint autisme.

El documental inclou animacions de Taller Estampa i compta em el suport de l’Obra Social la Caixa.

Us deixem el calendari de projeccions i us demanem que us apunteu a la que vulgueu anar a través d’aquest enllaç ja que les places són limitades.

14 de setembre. 20:30h. CULLERA. 

Auditori municipal. Pel·lícula obertura Festival cinema sobre la discapacitat Ànec

28 de setembre. 18:00h. GIRONA.

Cinemes Albéniz de la Plaça de la Independència 10. Dins el Festival de Cinema de Girona i 30 anys de Mas Casadevall

3 d’octubre. 19:30h. MANRESA. 

Sala d’actes de la FUB 2, a la Plaça Bages.

4 d’octubre. 18.30h. BARCELONA. 

Sala d’Actes del Pavelló Docent de l’Hospital de la Vall d’Hebron

6 d’octubre. 11:00h. DELTEBRE. 

Sala d’actes de Arrossaries del Delta de l’Ebre SCCL Coop. Carretera Camarles-Deltebre km 6,5

Per a més informació podeu consultar el web de la Feca (d’on hem resumit l’article)

comunicacio
comunicacio@juntsautisme.org
1Comentaris
  • Antonia Ramis Payeras
    Publicat el 19:11h, 14 setembre Respon

    Com el porem veure els de Mallorca?? Hi haura CAP enllaç per poder_ho veure ??

Publica un comentari