Pictogrames a Creu Coberta (Barcelona)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pictogrames a Creu Coberta (Barcelona)

Durant el proper mes de juliol, juntament amb l’Associació de Comerciants de Creu Coberta, començarem a pictoritzar l’eix comercial que va des de Plaça d’Espanya fins l’inici del carrer de Sants, a Barcelona.

La instal·lació dels pictogrames es farà a 25 comerços pilot i anirà acompanyada d’una formació a la dinamitzadora de l’entitat, als comerciants i al responsable del punt de referència sobre autisme (el primer a la ciutat) que entrarà en funcionament a partir del dia 12 de juliol.

Els símbols pictogràfics utilitzats són propietat del Govern d’Aragó i han estat creats per Sergio Palao per ARASAAC, que els distribueix sota llicència Creative Commons (BY-NC-SA).

La presentació

El projecte es presentarà oficialment divendres dia 12 amb una tarda d’activitats i tallers de sensibilització sobre l’autisme i un sopar-espectacle organitzat al Meeting Point (Creu Coberta, 26) en col·laboració també amb el menjador social Can Pedró, del barri d’Hostafrancs.

En aquest sopar parlarem sobre autisme, sobre els pictogrames, sobre la nostra Fundació i sobre la necessitat d’unir forces amb altres associacions tant importants com són les de comerciants, un col·lectiu que està en contacte directe amb els veïns, veïnes i visitants dels diferents barris de la ciutat.

Necessitat d’accessibilitat real

Fins ara s’han normativitzat necessitats d’accessibilitat que són més de caràcter físic, com la construcció de rampes o la senyalística auditiva als semàfors i això és molt positiu. Però hi ha tota una altra part de la diversitat funcional, la que no es veu, la cognitiva, per la que encara no s’han adoptat mesures i de la que, realment, una gran part de la població se’n podria beneficiar (no només persones amb diversitat funcional sinó també persones grans o nens petits).

El que proposem és un primer programa, que ja s’està fent en moltes ciutats i que comença per la pictorització dels comerços com a primer contacte del veí amb la ciutat, però que volem estendre a edificis municipals, llocs públics, parcs, museus, seus administratives, carrers i atraccions turístiques. L’autisme i les dificultats en comunicació i llenguatge existeixen a totes les parts del món, i els pictogrames són un llenguatge universal.

Intuïm que aquest pas que farem aquest mes de juliol és el primer de molts altres que ens portaran, de segur, a un lloc preciós. Moltíssimes gràcies al socis de projecte actuals (Associació de Comerciants Creu Coberta, Can Pedró i Arasaac)  i als que, sabem, se sumaran amb el temps.

comunicacio
comunicacio@juntsautisme.org
No hi ha comentaris

Publica un comentari