Presentació del nou servei d’Integració sensorial de Junts Autisme

20190614_Integració Sensorial

Presentació del nou servei d’Integració sensorial de Junts Autisme

El passat dia 28 de juny, es va fer la presentació del nou servei de l’entitat: El Servei d’Integració Sensorial. Aquest servei  s’acompanyarà d’altres serveis relacionats amb la Teràpia Ocupacional i estarà coordinat per la Terapeuta Ocupacional i experta en Integració Sensorial de Junts Autisme, Maria Abril.

La utilitat de la Integració sensorial

En moltes ocasions els desordres sensorials en nens i nenes amb autisme es poden confondre amb problemes de conducta o interessos restringits que formen part del diagnòstic. Aquests Trastorn del desordre sensorial té a veure amb la dificultat de regular els estímuls sensorials que reben els nens i nenes en el seu dia a dia. Podrem parlar d’un desordre sensorial si afecta a alguna de les activitats de la vida diària, per exemple, l’alimentació, l’hora de dormir, la participació social, l’atenció, etc. És molt important individuar els desordres sensorials i diferenciar-los dels de conducta per tal de trobar la intervenció adequada per a millorar el benestar del nen. Aquest servei es complementa amb el servei d’intervenció de teràpia psicoeducativa que ja s’ofereix a l’entitat.

“És molt important que tothom vingui a escoltar què hem de d’explicar perquè pot ser molt beneficiós per a molts nens i nenes amb autisme: tant la Teràpia d’Integració Sensorial com la Teràpia ocupacional parteixen des de l’ocupació principal dels nens i nenes, que és el joc”,  explica la Maria.

El servei inclou tres tipus d’intervencions

La primera és treballar mitjançant la teràpia d’integració sensorial a la sala mitjançant activitats que proporcionin estimulació vestibular (relacionada amb els moviment del propi cos i l’equilibri), l’estimulació propioceptiva (consciència del propi cos en relació a l’entorn) i estimulació tàctil, com a sistemes sensorials bàsics per aconseguir respostes adaptades millorant les necessitats de desenvolupament de cada nen o nena.

També s’oferirà un servei d’intervenció sensorial en ambients naturals, com per exemple l’hora dels àpats a casa, o l’hora d’anar al metge, a la mateixa consulta o CAP.

Alhora, també s’oferirà un servei de teràpia ocupacional que tindrà l’objectiu de donar estratègies a casa tenint en compte el perfil sensorial de cada nen o nena per millorar la seva autonomia.

comunicacio
comunicacio@juntsautisme.org
No hi ha comentaris

Publica un comentari