El projecte de futbol adaptat del ATC Sant Pol comença a créixer

Portada notícia Sant Pol

El projecte de futbol adaptat del ATC Sant Pol comença a créixer

L’any passat ja vàrem parlar amb els responsables del ATC Sant Pol, podeu trobar aquí l’article on us explicàvem que alguns nens de la Fundació havien començat a anar als entrenaments adaptats i que estaven essent un èxit.

Els nens i nenes que hi van participar s’ho van passar bé, van entendre què era el futbol i aquest any molts d’ells han repetit. En Toni Ros, responsable del projecte al club ens explicava que a nivell de club ha estat una experiència brutal: “Aprens que en realitat la vida és molt més senzilla del que ens plantegem; cada divendres veiem que els monitors s’interessen pel proper entrenament, que estan motivats, perquè els nens i nenes que participen del futbol adaptat també ho estan molt, i això no té preu”.

Sensibilitzats

El que més destaca d’aquest grup d’entrenaments és que entenen molt bé la diversitat del grup. Entenen molt bé que cal apretar, però que cadascú té les capacitats que té i els límits que té i que no cal frustrar ningú: “Cal motivar-los perquè arribin més enllà, perquè si poden fer 10, que facin 10; però si no, que facin fins on puguin però no els farem canviar, perquè ells són com són, únics”.

El que més ha sorprès al ATC Sant Pol és la interacció entre els nens i nenes que participen del futbol inclusiu: “molts cops, es pot pensar que els nens i nenes amb autisme són més individualistes, que no volen interaccionar amb els altres… i això no és veritat, i si algú ho pensa, us convidem a assistir a qualsevol dels entrenaments on realment es veu la voluntat, la motivació i la il·lusió amb la que tots i totes participen dels entrenaments”.

 

Foto carnet Sant Pol

Fotografia de la part posterior del carnet de soci de l’ATC Sant Pol d’aquest any, on hi ha els nois i noies que formen part de l’equip inclusiu

 

El futur del projecte

Ara es treballa amb una franja d’edat entre 8 i 12 anys. Ara a nivell d’inclusió i de futbol adaptat tot el que es fa és a nivell de sènior. El que es pretén fer des del club és parlar amb altres clubs de Catalunya que també tinguin equips adaptats d’aquesta franja d’edat i organitzar partits: “la idea és que no sigui tant fred com, arribem,  juguem i marxem, sinó que volem crear relacions, volem arribar, jugar, fer un pica-pica, conèixer-nos i fer conèixer el projecte”, ens explica en Toni.

Es pretén que no es vegi a l’equip contrari com un contrari, sinó com un equip més. Des del club es creu que seria una molt bona manera per aquests nois i noies de sociabilitzar entre ells.

Ara el club està a la recerca de patrocinadors per tal que el projecte es pugui estendre en el temps i per a poder professionalitzar tota l’estructura dels monitors. Volen créixer i volen créixer bé, de manera ordenada, intentant que les famílies paguin el mínim possible rebent un servei i un entrenament de qualitat.

Iniciatives solidaries

“Ens agradaria molt engrescar a diferents equips de la zona per a que també organitzessin un projecte semblant i que poguéssim organitzar una lligueta que també tindria molt motivats als nens i nenes que participen del projecte”, diu en Toni.

Tenen clar que els agradaria trobar patrocinadors per tal de finançar aquest projecte que costa 3.000€/any, volen donar un bon servei, bon equipament pels nens i nenes (crear roba esportiva de l’equip, per exemple)… d’aquí poc començaran la venta de polseres solidàries.

A més, tenen molt clar el seu sistema de finançament: “Si aconseguim finançament que superi el que nosaltres creiem que és el cost del projecte per any, l’any següent aquest ingrés extra aconseguit es descomptarà de la quota de famílies”, en Toni explica que el projecte es beneficia del ATC Sant Pol, però que el club mai es beneficiarà del finançament rebut pel projecte. Tot el que aconsegueixin rebre de més servirà per allargar el projecte en el temps o per ajudar a reproduir el projecte a altres entitats.

Conèixer i participar de projectes com aquest ens encanta! Animem a tots els pobles del nostre voltant a unir-se a la iniciativa del Sant Pol. I convidem a totes les famílies que tinguin fills i filles amb diversitat funcional i estiguin interessats o interessades en jugar, passar-s’ho bé i fer amics, que es posin en contacte amb el club.

Seguim!

 

comunicacio
comunicacio@juntsautisme.org
No hi ha comentaris

Publica un comentari