S’aprova la cessió de La Raureta a Junts Autisme

20190103_Ple cessió Raureta

S’aprova la cessió de La Raureta a Junts Autisme

El passat 28 de desembre es va aprovar en el Ple Municipal la cessió de l’espai municipal de La Raureta. Va ser una sessió de ple especial perquè moltes de les famílies de Junts Autisme hi van assistir amb els seus fills i filles. Us estem molt agraïts per aquest suport.

L’Espai d’Atenció Personalitzada per a persones amb autisme pel projecte de vida adulta serà una realitat durant els propers anys. Durant el ple, tots els grups municipals varen mostrar el seu acord en aquesta cessió i van destacar la importància del projecte.

El posicionament dels grups municipals

PSC

Ramón Vinyes, tinent d’alcalde i portaveu del grup municipal del PSC declarava que la nostra Fundació ofereix una activitat estable i d’interès públic i socialment interessant pel poble i establia que La Raureta era el lloc ideal per a desenvolupar el servei abans citat. També aclaria un parell de punts que s’estaven negociant abans del ple: 1. El nom del centre (espai d’atenció personalitzada per a persones amb autisme); 2. No s’especifica horari d’atenció, que pot ser 24/7.

PP

Belén Quintero, del grup municipal del PP va declarar que era necessari un projecte com aquest, que l’espai era ideal; va dir que per ella és un orgull poder recolzar la feina de la Fundació Junts Autisme i ens va desitjar molta sort.

CUP

David Caldeiro, del grup municipal de la CUP també va votar a favor de l’aprovació de la cessió, recordant el temps invertit (al voltant de tres anys); va destacar el seu suport i la seva pressió al govern per aconseguir actualitzacions sobre l’estat de la cessió i va descriure el projecte de La Raureta i va dir que en aquesta cessió hi guanya tothom: la Fundació Junts Autisme per a poder dur a terme el seu projecte; i l’Ajuntament que no tenia capacitat de rehabilitar un espai que en els últims temps havia esdevingut un problema.

JUNTSxArenys

Soraya Real, de Junts per Arenys va expressar el seu vot a favor perquè sempre ha cregut en la tasca de Junts Autisme a Arenys i va realitzar una crítica a l’actual equip de govern al·legant que aquest no ha donat el suport necessari a la Fundació Junts Autisme durant els últims tres anys. També va expressar la seva alegria sobre la signatura del conveni però també va constatar que no estan del tot contents amb el resultat. Segons ells: 1. S’han imposat massa obligacions a la Fundació; 2. La cessió a 40 anys no contempla enlloc una possibilitat de renovament de la cessió; 3. S’explicita l’obligació d’abandonament de l’espai a l’Edifici Xifré un cop s’obri el centre de La Raureta al públic; 4. El fet que Junts Autisme s’haurà de fer càrrec de pagar els subministraments de l’edifici (llum, aigua, gas i altres) o de la manutenció del jardí; 5. Que l’acord no mencioni activitats conjuntes entre la Fundació i la totalitat de la població, recolzades pel consistori, i que es podrien dur a terme en aquest espai.

Alcaldessa

Annabel Moreno, alcaldessa d’Arenys, en el seu torn, va respondre als torns de paraula dels diferents grups municipals declarant que des del Govern estan molt satisfets de poder aprovar la cessió d’ús de La Raureta, malgrat les dificultats, documents jurídics i informes que han impedit que això es realitzés abans. El Govern es va felicitar de la gestió; va expressar la seva alegria pel fet que nens tant arenyencs com d’altres poblacions podran gaudir dels serveis que oferirà el centre i va agrair la tasca de la Fundació Junts Autisme.

El discurs de Junts Autisme

Seguidament, la directora de l’entitat, Neus Payerol, va llegir unes paraules que feien referència a les famílies, a la convivència amb l’autisme i a la necessitat de treballar perquè les persones que tenen aquesta condició tinguin un futur digne. Us oferim el text íntegre del discurs en aquest enllaç.

comunicacio
comunicacio@juntsautisme.org
No hi ha comentaris

Publica un comentari