Signem un conveni amb Omotesando Plants

20190312_Omotesando plants

Signem un conveni amb Omotesando Plants

En Joan Català ens va trucar un dia, ens va explicar que tenia un negoci propi, i que volia col·laborar amb nosaltres. La seva mare treballa amb nens i nenes amb autisme i a en Joan li va agradar el nostre projecte i les activitats que fem. Ahir vàrem signar un conveni de col·laboració: una part de la venta de cada planta d’Omotesando Plants es destinarà a finançar projectes a Junts Autisme.

Què et porta fins a nosaltres?

La meva mare treballa a un CDIAP amb nens amb autisme i sempre ens ha parlat del tema, de les característiques d’aquests nens, què fan per ajudar-los, com van a les escoles… i sempre ens ha parlat de la manca de recursos que hi ha sobretot a nivell d’atenció especialitzada per ells. Ella diu que amb una mica més d’inversió es podria tractar molt millor aquesta condició. Vaig parlar amb ella i em va comentar la possibilitat de col·laborar amb un entitat com la vostra per a poder ajudar als nens i nenes però també a les famílies perquè em va comentar que per elles també és una situació complicada. Vaig buscar per internet, vaig veure la vostra fundació i em va semblar molt xula.

Què et va agradar de nosaltres que va fer que et decidissis a contactar-nos?

Em va agradar, sobretot, com provàveu d’ajudar les famílies i els infants, les activitats que feu, com intenteu normalitzar la situació i la condició, perquè sovint es parla d’autisme com una cosa molt complicada, difícil de tractar, però m’agrada com en parleu. Vaig veure l’spot del quién es quién, el fet de la invisibilitat de l’autisme i la manera que teniu de fer-lo visible. I les activitats que feu, l’ambient que hi ha a la Fundació, em va agradar molt.

Parla’ns una mica de tu ara. Com se t’acut la idea d’Omotesando Plants?

Vaig estar treballant a Atenció al client d’una empresa de flors i vaig veure que el camp m’agradava i m’agradaven les petites empreses. Aquest estiu vaig estar a Japó amb la meva família i vaig descobrir la tècnica del Kokedama. I em va agradar i vaig pensar que volia dedicar-me a això. Al tornar, vaig estar mirant molts vídeos a youtube i vaig aprendre la tècnica, em vaig buscar una dissenyadora que em va ajudar amb el logo, la imatge de marca i altres coses, i ja m’hi vaig posar. Tenia moltes ganes de començar alguna cosa pròpia, perquè treballar per a mi sempre m’ha atret. A més, la idea de base d’Omotesando de portar un tros de natura dins a casa, perquè les plantes no tenen testos, no tenen plàstic ni ceràmica, m’agradava. I així vaig començar.

Com aconsegueixes les plantes i com t’organitzes?

Les aconsegueixo al Mercat de les flors on també compro la molsa, i tenim un espai al Mercantic que és un local per artistes i artesans a Sant Cugat on hi tenim el taller, i hi treballem el meu cosí, un senyor que ens està ajudant i jo mateix.

Us moveu per fires, oi?

Sí, estem a Mercantic sempre on hi fem mercats, però també estem a Paloalto i a mercats més locals. Ara volem fer molta més venta on-line. Estem començant per això i és un producte diferent, i és un concepte molt nou. Al final la molsa té aquesta característica, de que fa olor a natura, no és només una planta, no hi ha res artificial, i és molt fàcil de cuidar. Es submergeix la bola de molsa en aigua cada dues setmanes, i la planta viu i creix.

Quines plantes teniu?

Tenim plantes que puguin sobreviure molt temps amb aquesta tècnica i després fem campanyes puntuals. Per exemple, per Sant Jordi, farem rosers que té la seva gràcia perquè quan regales una rosa al final també s’acaba morint, però si regales un roser, el tens per sempre. En realitat la bola de molsa és com un test, i si cuides la planta, aquesta creix però de manera continguda. La tècnica que utilitzem és la de Kokedama que té 500 anys d’antiguitat i és la tècnica del poble: la gent rica tenia bonsais, i la gent més humil, també volia tenir natura dins de casa i va desenvolupar aquesta tècnica que permet tenir qualsevol tipus de planta. A més, amb la compra de les plantes també donem un manual d’instruccions on expliquem com s’han de cuidar, d’on vénen i què significa.

El conveni només és la primera de les coses que estem plantejant amb Omotesando Plants. També seran a la festa Tots som blaus el dia 7 i ja estem pensant en fer algun taller de Kokedama amb ells. Estigueu atents i atentes perquè això només acaba de començar!

comunicacio
comunicacio@juntsautisme.org
No hi ha comentaris

Publica un comentari