De solidaritat, pintura, i flors blaves

20181119_Taller textil solidari

De solidaritat, pintura, i flors blaves

“Jo vull deixar les dues bosses per a vosaltres” ens diu la Lola, de 12 anys. Ha vingut amb les seves amigues i s’han passat dues hores xerrant, embrutant-se les mans i mirant atentament les seves bosses de tela solidaries des de tots els angles perquè quedessin perfectes.

La sala diàfana de la seu de Junts Autisme està plena de gom a gom. S’ha col·locat una taula petita on hi són els més petits de la trobada, i dues taules llargues grans. A cada lloc de la taula hi ha una bossa, guants de làtex, pinzells, esponges, pintures, tampons per a fer formes, retoladors tèxtils, i una explicació visual del que farem: dues bosses. Una solidària, l’altra perquè els artistes se la puguin endur.

Per fer la primera bossa utilitzem les nostres mans, ens les pintem totes de blau i les anem col·locant, una rere l’altre, com si fossin els pètals d’una flor blava enorme i preciosa, que omple quasi tota la part del darrere de les bosses. Per la segona, tenim l’opció de fer un cor solidari, o bé la versió personal de l’heroi de Junts Autisme que ha dissenyat Lola Gramola, l’artista que ha ideat tot aquest taller, que ens ha fet les plantilles i orientat en tot moment, i que ara mateix corre d’un cantó a l’altre, sense parar, ajudant a qui li ho demana i donant consells sobre com fer que la estampació quedi millor.

Preciós

A la sala de pintura hi ha nens amb autisme i nens sense autisme. De costat. Parlant. Compartint un espai i un moment. Cadascú amb la seva bossa, cadascú amb la seva historia, però junts i desenvolupant una activitat comuna sense cap tipus de disrupcions. No hi ha etiquetes. No hi ha diferències. Quan algun nen o nena es cansa, s’aixeca, va a la sala de jocs, o intenta jugar a la Nintendo. Amb límits, però sense imposicions. Perquè és el seu moment d’oci compartit, i és un moment de molt xivarri, soroll i moviment, però, alhora, de pau, d’entesa i de tranquil·litat.

Una hora i mitja més tard, no sabem on deixar les bosses acabades. Així que les anem repartint per la seu de Junts Autisme com podem, i sembla una exposició de blau i de solidaritat. A la sala l’ambient es relaxa, hi ha qui xerra, hi ha qui marxa a donar un volt. Ha estat un matí de taller inclusiu on tothom s’ha sentit a gust. On no ens hem centrat en el que ens diferenciava ni en el que ens preocupava sinó en el que ens uneix i en el que estava passant. Aquest és l’objectiu i aquesta és la raó per la qual considerem que el taller va ser un èxit.

Vendrem les bosses a la Fira de Nadal d’Arenys de Mar els propers 15 i 16 de desembre!

Gràcies

Moltíssimes gràcies a les famílies que us vàreu acostar amb els vostres nens, tant els més grans com els més petits, i que vau fer les bosses amb tanta estima i sensibilitat. Gràcies a la Diputació de Barcelona per les bosses que ens vàreu regalar, ens estan fent molt servei. Gràcies sobretot a la Lola Gramola, que va estar al peu del canó com una campiona, per la seva sensibilitat tant especial. Per les amigues i companyes de la Lola, que ens van donar suport durant tot moment i van organitzar el taller. I un gràcies especial a les voluntàries que ens van donar un cop de mà, era dissabte, d’hora, plovia i hi eren. Ole.

Teniu les fotografies en aquest link! 

Seguirem fent més tallers inclusius per a totes les edats. Si teniu alguna idea, coneixeu algú o us ve de gust fer alguna cosa, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres! Moltes gràcies!

comunicacio
comunicacio@juntsautisme.org
No hi ha comentaris

Publica un comentari