Taller d’habilitats per als més petits: mètode Gina Davies

20181109_Habilitats socials Gina Davis

Taller d’habilitats per als més petits: mètode Gina Davies

Una de les novetats d’aquest nou curs són els tallers d’habilitats socials que realitzem a les tardes dels divendres a la seu de Junts Autisme, a l’Edifici Xifré d’Arenys de Mar. Enguany s’han fet dos grups, un grup de nens més petits (entre 3 i 8 anys) i un altre de nens més grans (entre 8 i 12 anys) en els que es treballen diferents coses seguint diversos mètodes. Us parlem del primer d’aquests tallers:

Els petits i el mètode Gina Davies

El grup de més petits està pensat com un taller on es treballa, com a objectiu principal, l’atenció conjunta: l’habilitat per a compartir l’atenció amb una altra persona mentre aquestes dues persones atenen un mateix objecte o realitzen una mateixa activitat. En el cas del taller que fem, els nens i nenes fan una activitat a través d’un objecte (joguines molt atractives).

El mètode Gina Davies es divideix en quatre etapes i en cadascuna es treballen objectius i sub objectius diferents. Actualment s’està treballant la primera etapa i no es passarà a la segona fins que tots els integrants del grup hagin assolit els objectius. Els objectius d’aquesta primera etapa són focalitzar l’atenció en l’adult; atraure l’atenció del nen amb entusiasme i gaudir de la sessió.

Objectius de la primera etapa

Ara s’està treballant el fet de focalitzar l’atenció en l’adult. L’adult és el líder i aquest líder té un objecte molt interessant i atractiu. Però els nens no poden interaccionar amb aquest objecte sinó que l’objectiu és que els nens gaudeixin només veient l’objecte: això és molt diferent del que és habitual en els nens, que el primer que volen fer és manipular l’objecte, però d’aquesta manera es treballa que l’atenció es fixi en l’adult. Si els nens toquessin l’objecte, l’adult perdria interès.

L’adult líder té una caixa on hi ha joguines molt atractives que els nens no veuen. Es fa un cercle on hi ha tant nens i adults i els adults fan de model, de manera que els nens veuen quina és l’actitud que cal tenir per imitació dels adults. Als nens que no segueixin aquesta actitud, no se’ls presta gaire atenció, de manera que ells perceben que hi ha alguna cosa que no estan fent bé i, fixant-se en els altres integrants del grup, adopten l’actitud correcta.

En dues sessions ja es perceben canvis

Durant la primera sessió va costar una mica que els nens entenguessin la dinàmica, però aquest segon divendres molts dels nens ja ho tenien interioritzat i es va poder treballar el tema de l’espera, el compartir… tot, evidentment, en un ambient on els nens s’ho passen bé, estan motivats i entusiasmats.

Tant l’Íngrid Carrillo com la Sandra Rovira, responsables dels tallers, el valoren molt positivament i creuen que promet moltíssim: “És un grup molt maco, estem veient millores molt positives i pinta molt bé. Creiem que en els nou mesos que durarà el taller podrem fer avenços importants”.

 

Si voleu més informació sobre el mètode Gina Davies en podeu trobar aquí.

comunicacio
comunicacio@juntsautisme.org
No hi ha comentaris

Publica un comentari