TEA el primer partido político que no miente

20181210_TEA partido político CAE

TEA el primer partido político que no miente

Aquest és el lema de la nova campanya de sensibilització de la Confederación Autismo España (CAE), òrgan del qual Junts Autisme en fa part.

Des d’una pàgina web de nova creació www.decimoslaverdad.com la CAE pretén trencar estereotips sobre les capacitats de les persones amb autisme mostrant les històries de diferents ambaixadors con autisme que expliquen el seu dia a dia, el seu passat i els seus objectius en el futur.

A partir d’aquests testimonis s’aborden diferents temes i àmbits que cal millorar per a garantir la plena inclusió de les persones amb autisme com poden ser l’accessibilitat, educació, inserció laboral, accés a serveis especialitzats; diagnòstic i atenció primerenca.

La campanya es vertebra al voltant d’un vídeo-reclam que mostra com es van enganxant cartells sobre aquest nou “partit polític” per tal de cridar l’atenció i parlar sobre autisme.

Valorem positivament el reclam de la iniciativa i l’originalitat de cridar l’atenció sobre l’autisme que presenta. Entenem que condensar la complexitat de l’autisme en una campanya que ha d’impactar i que ha d’explicar de manera ràpida i visual aquesta condició, no és fàcil, però tal i com està dissenyada no queda clar, per exemple, que hi ha persones amb autisme que no dominen el llenguatge verbal i que han d’utilitzar altres sistemes de comunicació.

Trobem però molt didàctica l’explicació senzilla i directa que es fa sobre l’autisme a la part inferior de la pàgina i us convidem a visitar-la, llegir-la i compartir-la. Cal que entre tots fem pedagogia, sensibilitzem i informem a qui ens envolta sobre què és l’autisme i com afecta a les persones que ens són properes. Perquè l’autisme no és una condició, són mig milió de persones en tot l’Estat Espanyol.

comunicacio
comunicacio@juntsautisme.org
No hi ha comentaris

Publica un comentari