Torna el casal d’estiu inclusiu Junts Fem Estiu!

Escuela verano_001

Torna el casal d’estiu inclusiu Junts Fem Estiu!

Sembla mentida com passa el temps i com avança el curs! D’aquí un mes començarem el casal d’estiu i, de nou, col·laborem amb el casal Viu l’Estiu que es duu a terme a l’Escola Sinera. Enguany seguim amb el mateix mètode de treball i d’inclusió que promovíem l’any passat: col·laborar al màxim amb l’organització del casal Viu l’Estiu per tal de garantir que tots els nens i nenes de Junts Autisme puguin participar a totes les activitats organitzades tenint al seu abast els suports individuals necessaris i que els nens i nenes de Viu l’Estiu convisquin amb la diversitat i la normalitzin.

Enguany a finals de juny farem una formació tant pels monitors del casal Viu l’Estiu com pels voluntaris de la Fundació Junts Autisme. En aquesta formació parlarem sobre l’autisme i la gestió de nens amb autisme i nens sense autisme compartint experiències d’oci. També oferirem eines de sensibilització per tal d’explicar als nens i nenes sense autisme les diferents capacitats dels seus companys i companyes que tenen aquesta condició, tenint sempre en compte la privacitat sobre el diagnòstic que ens comuniquin les famílies.

En el casal farem activitats de tota mena, des de tallers artístics, de creació, de producció televisiva o de modelatge, fins a activitats esportives, activitats d’aventura, activitats aquàtiques i, activitats de sensibilització per tal d’acostar l’autisme a tots aquells nens i nenes que no saben el que és.

El casal serà de dilluns a divendres de 9 a 16:30 i hi haurà servei de menjador. Per tal d’assegurar un bon servei es garanteix la ratio 1:1 en aquells nens amb més necessitats de suport i la ratio 1:2 amb la resta.

Les colònies

Els dies 24, 25 i 26 de juliol tancarem la temporada amb unes colònies a una casa meravellosa situada a Les Mines d’Osor (La Selva). Les inscripcions ja estan tancades i enguany serem una vintena de nens i nenes! Tenim moltes activitats pensades per a passar-nos-ho d’allò més bé!

Seguim buscant voluntaris i voluntàries tant pel casal com per les colònies! Si coneixeu algú que pugui estar interessat/ada, poseu-vos en contacte amb nosaltres deixant un comentari a l’article, escrivint un mail a comunicacio@juntsautisme.org o bé escrivint un whatsapp al 693909653.

Creiem que la inclusió serà possible si es normalitza la diversitat des d’edats primerenques: la prevalença de l’autisme augmenta any rere any i cal que la gent sàpiga què és, què implica i de quina manera es pot donar suport a les persones que en tenen. Els nens amb autisme d’avui seran adults amb autisme d’aquí 15 anys i tenen el dret de poder tenir una vida el màxim d’autònoma possible amb els suports que necessitin.

comunicacio
comunicacio@juntsautisme.org
No hi ha comentaris

Publica un comentari