Vols volar? – L’Associació “Vols per a tothom” organitza una jornada d’aviació adaptada

20170920_Vols per a tothom_portada

Vols volar? – L’Associació “Vols per a tothom” organitza una jornada d’aviació adaptada

Vols per a tothom va néixer del desig de poder oferir a persones amb mobilitat reduïda i amb altres diversitats funcionals, una experiència única: la possibilitat de sobrevolar Catalunya dins una avioneta a un preu molt accessible.

Tot i que el públic principal de l’associació són persones amb cadira de rodes, Vols per a tothom també es vol estendre a altres col·lectius. De fet, l’Álvaro, un nen de la Fundació Junts Autisme va poder gaudir d’aquesta experiència ara fa pocs mesos. L’associació s’inspira en algunes iniciatives de vol adaptat que ja es duen a terme al nord d’Itàlia i al Regne Unit amb molt bons resultats.

Ara els nens i nenes de Junts Autisme tenen l’oportunitat de gaudir d’una jornada d’aviació adaptada: proper dia 21 d’octubre organitzaran una sortida a l’aeroport de Lleida on posaran a disposició de la gent que hi vagi dues avionetes amb motor, un avió adaptat, alguns ultralleugers de la Federació Aèrea Catalana, un veler (avioneta sense motor), a més, també és possible que hi hagi alguns avions d’època exposats dins l’aeroport. En resum: una experiència única.

La intenció de Vols per a tothom és que aquesta trobada del dia 21 esdevingui l’edició 0 d’un certamen d’aviació adaptada que  se celebraria anualment, que seria pioner a Europa i que intentaria agrupar les principals innovacions en el sector: “Creiem que ara tenim l’oportunitat de fer una primera edició, que si va bé, tindria continuïtat sempre que hi hagi resposta per part de les entitats i del públic”.

La jornada començarà a les 9 del matí amb el recompte d’assistents, l’organització dels vols, la visita a instal·lacions de l’aeroport, la informació sobre els transports, i enlairament dels primers vols. Al migdia hi haurà un dinar de germanor, que serà principalment una barbacoa, i a la tarda continuaran els vols. L’aventura continuarà fins les 17 de la tarda.

El preu només del vol, són 25€; el preu del dinar, són 8€ i el preu del vol + el dinar, seran 30€. A més, l’organització està planejant noliejar un autobús que anirà des de Barcelona a l’aeroport de Lleida i que costarà 25€ (l’horari de sortida s’especificarà als assistents un cop s’inscriguin): “El que volem destacar sobretot d’aquesta jornada, a part de l’experiència, és el contacte humà: el fet que es trobin pilots, les entitats, les persones amb mobilitat reduïda o altres limitacions però que tenen interès en el món aeronàutic, i poder-los oferir un espai de trobada on gaudir del plaer de volar”, expliquen des de l’Associació.

Els interessats podeu consultar el web de l’associació a la pàgina de la jornada clicant aquí i apuntar-vos-hi. Serà, de segur, un dia molt especial!

20170920_Vols per a tothom

comunicacio
comunicacio@juntsautisme.org
No hi ha comentaris

Publica un comentari